Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: van noord naar zuid in griekenland
 
van noord naar zuid in griekenland
Goedemorgen
op 16 februari 2010

Tot diep in de nacht druk geweest om eventuele bezoekers te kunnen begroeten. En een dag later, nadat ik met moeite de slaapkorrels uit mijn ogen heb geveegd, ben ik er best trots op: een frisse omgeving voor mijn online leven.

In drie jaar is mijn leven gegroeid

Als ik mijn leven samenvat past het op één A4-tje. Ik ben geboren, gegroeid, heb problemen en plezier meegemaakt en ben nu bijna 23 (noteer 11 maart alvast in je agenda). Maar wat heb ik nu eigenlijk al die jaren gedaan? Verstrooid als ik ben heb ik gisteravond mijn columns van de afgelopen 3 jaar doorgelezen. Achteraf vraag ik me af waarom niemand me tegengehouden heeft. Weliswaar heb ik geschreven over de dingen die me bezighielden – zoals veel mensen ook een dagboek bijhouden – maar wie wil er nou lezen over de zeursels van een net-volwassene? En zo heb ik anderhalf uur doorgebracht met mijn eigen (gepubliceerde!) geschiedenis: soms met gekleurde wangen van schaamte om mijn taalgebruik en onderwerpkeuze, maar het laat wel zien wie ik ben.

Want alles hoort bij mijn leven: alles wat ik geschreven heb komt hier te staan

Voordat ik begon voor de Sax heb ik 2 jaar lang een weblog bijgehouden. Minder formeel dan mijn columns en dat maakte de inhoud misschien ook wat luchtiger. Ik zal in de komende week eens proberen alles op te zoeken en – voor zover mijn vingers niet te erg gaan jeuken – onaangepast hier te plaatsen. Een leuk overzicht voor mezelf en misschien ook voor een ander?

Welkom terug bij mijn weblog

Na het schrijven van mijn laatste woorden voor de Sax is het tijd voor een nieuwe start. Een nieuw medium, een nieuw soort leven en veel meer updates. Moet je alleen nog wel eventjes geduld hebben, want ik ga eerst een weekje op vakantie. Het nieuwe leven begroeten, zeg maar ;) .6 reacties
 1. Toine zegt:

  Hey die Étienne
  Dit gaat vast een bijzondere ontmoeting worden hier. Vooreerst alleen je intro gelezen. Toch al een eerste reactie mijnerzijds.
  Ik ben benieuwd of ik in alle schrijfsels achter de kolom rechts dingen zal kunnen herhennne uit eerdere diverse ontmoetingen.
  Ik ben benieuwd. Leuk initiatief in elk geval. Bewaar je alles goed voor je eventuele biograaf t.t.t.?
  Groetje,
  Toine

 2. Toine zegt:

  Wat is dat in dit verband … ‘moderatie’? Is dat zoiets als censuur? haha

 3. Étienne zegt:

  Heel leuk dat je komt kijken! Probeer iedereen vanaf nu op de hoogte te houden ;) . Dat ‘moderatie’ verschijnt alleen bij het eerste berichtje dat je achterlaat en moet voorkomen dat spammers (menselijk of computers) honderden berichtjes plaatsen zonder dat ik daar weet van heb. Nu moet ik het eerste berichtje goedkeuren – daarna gaat alles vanzelf en kan je onbeperkt reageren ;) . Gr, Étienne

 4. Henk zegt:

  Ik ben al gelijk fan;) jammer genoeg bereikte de Sax niet de HAN (logisch natuurlijk).

  Wanneer kunnen we het boek bestellen??

 5. bas zegt:

  Hoezo een spontaan berichtje ;-) !
  Ik vind het echt leuk dat je nu je eigen virtuele kamertje hebt ingericht.
  Waar zowel de oudere als de kerverse artikel wachten om gelezen te worden!

  Natuurlijk heeft zo’n website ook consequenties, want je moet wel veel meemaken om te blijven schrijven……

  neem me mee, me mee, neem me mee
  neem me mee, me mee, neem me mee
  neem me mee, me mee, neem me mee

  Bas

 6. Nitie zegt:

  Succes met het leven na de Sax. Ik begrijp dat de afgelopen 3 jaar je veel inzicht hebben verschaft. Of dat nu komt dankzij of ondanks je maandelijkse colums doet er eigenlijk niet toe. In schrijven heb je veel plezier en zo te zien val je niet in ‘een diep gat’ nu je het Sax-columnisme opgeeft.

  Groet van een naaste collega.

Eerder geschreven artikelen