Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: van noord naar zuid in griekenland
 
van noord naar zuid in griekenland
De day-after (Spaces)
op 2 mei 2006

Het is de dag na de avond waarop plezier samenvalt met je hele leven. Het is die dag waarop je gaat beseffen dat je meer wilt dan alleen praten. Die dag waarop je moe maar voldaan bent.

Maar voor die dag: de dag waarop alles gebeurde.

Volledig gestrest sta ik ’s morgends om half 8 naast mijn bed, klaar om snel te douchen en aan het werk te gaan. Eén blik houdt me echter tegen: de klok, met zijn maagdelijke cijfertjes. Doet me beseffen dat het vakantie is, ontspanning, minder werk. Een geproportioneerde week.
Vol overgave stort ik me terug in bed, daarbij krachtig mijn hoofd stotend tegen de muur die altijd al achter mijn bed staat. Na anderhalf uur woelen en licht slapen toch maar opgestaan. Mijn telefoon geeft 3 gemiste oproepen weer, het werk wacht.

Kleine dingen, grote werkzaamheden.

Mijn werk brengt bepaalde gevoelens met zich mee. De ene week zit er meer pit, creativiteit of doorzettingsvermogen in, dan de opvolgende week. Terwijl ik gister slechts snel even bij één klant ben geweest, heb ik wel de tijd gevonden om me volledig buiten de wereld te sluiten en het geautomatiseerde administratiesysteem van Triplon een stukje te optimaliseren. Niet vermeldenswaardig, maar het gebeurde toch. Het voelde eigenlijk wel goed na een nutteloos, nietszeggend weekend.

Je doet het één keer en het is traditie.

Vorige week ontsproot zich een impulsief idee, geheel natuurlijk voor mij, geheel aantrekkelijk voor de mensen waar het om ging. Bowlen doe je met plezier, agressie en een gepaste dosis passie.
Terwijl de meeste mensen één keer per maand (half jaar?) bowlen, wij, student als we zijn, moeten direct iedere week. Heerlijk.

Gezellig.

De avond was geweldig en toch redelijk serieus. Serieuze besprekingen van relatieproblemen, relatie to-do’s, relatie kruisingen. Alles is besproken. Maar zoals ik van anderen hoorde en zelf volledig deel: het was een erg gezellige avond. En het duurde totdat we met zachte hand het café uit gedrukt werken. Lichtelijk aangeschoten, Martini’s zijn alleen goed voor de seks, brengt Karen (de schat) ons terug naar onze holletjes.

Maar waar ging het nou om? De dag erna.

Vanmorgen sta ik weer naast m’n bed. Ditmaal zonder de energie van gister, maar het is weer zover. Behalve dat drank zorgt voor een ongeremde avond is het ook goed voor het vroeg opstaan. Na 10 minuten mijn pogingen om nog even door te slapen opgegeven. Douchen, aankleden. Ik ben weer klaar voor m’n werk.

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen