Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: geitenfamilie in griekenland
 
geitenfamilie in griekenland
Depressivium (Spaces)
op 12 mei 2006

Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst werd aangesproken op mijn depressieve, pessimistische, negatieve houding. Geen idee hoe het zo gekomen is, misschien heb ik de laatste tijd meer plezier of verveel ik me meer.

Maar wees gerust, niets verdwijnt

Diep van binnen ben ik gelukkig nog dezelfde persoon. De jongeman die alles met twee ogen bekijkt, over alles een mening heeft en die ook vaak geeft. Positief of negatief, de wereld heeft recht op mijn mening.

Langzaam schuivelen we over de vloer

Elkaar omarmend, diep in de ogen kijkend, volledig in elkaar opgaand. Erg jammer van die scheve neus die me steeds vragend aankijkt. Wil ik hem rechtbuigen? Diepe spanningen stapelen zich op. Zomaar iemands neus vastgrijpen? Een beetje sjorren en porren. Ik mag mijn mening niet geven, iets in me vertelt me dat. Ik mag hem niet aanraken, dat stukje opgedroogd neusafval maakt me dat zeer sterk duidelijk.

Ik dwaal af, ontwijk de vragende blik in die mooie ogen. Afgewezen.

Mijn klanten, mijn onuitputtelijke bron van sarcasme

Regelmatig kom ik bij mensen over de vloer. Veelal bedrijven, dat hoort bij m’n werk. Soms kom je lieve mensen tegen, meestal zijn het chagerijnige werkverslaafden. Je wilt ze toch wat meegeven. Ik ben immers de vrolijke vrijgezel, zowel in werk als in relatie, die zijn werkwijze, humeur en kracht moet achterlaten bij zijn klanten. Klantenbinding op de extreme manier.

Wat ik doe gebeurt vanzelf

Er is me wel eens de vraag gesteld of ik ’s morgends uit bed stap, een lijst opstel met bij-de-hand opmerkingen en die uit mijn hoofd leer. Het tegendeel is veel aannemelijker. Ik kom in situaties, mijn geest gaat via kronkelwegen over tot handelen en zorgt voor de verbijsterde uitdrukking op het gezicht van de klant waarbij ik op dat moment toevallig te gast mag zijn.Na de eerste schok

Na de eerste schok verschijnt er vrijwel altijd een glimlach. Ik beken: ik ben redelijk direct en hou van persoonlijk contact. Dat maakt me sterk en zorgt ervoor dat, ondanks dat mijn prijzen hoger liggen dan die van mijn concurrent-collega’s, mensen graag bij me terugkomen. Onafhankelijk advies zonder bijgevoegd geslijm. Redelijk zeldzaam in deze economische wereld.

Alleen sta je sterk

Relaties duren nooit lang, vrienden wisselen mekaar redelijk snel af. Ik verslijt mensen bij het leven. Sommigen hou ik scherp, anderen knappen af onder de druk van licht sarcasme.

Jammer dat het allemaal wat minder is geworden

Tijd dat ik mijn eigen geest ook weer wat sterker maak. Ertegenaan jongen! Je kunt het, er zijn genoeg mensen op deze wereld. Afmaken wat niet binnen mijn wereldje valt, leven met de anderen. Mij bevalt het wel, maar ben bang dat enkelen daar anders over denken.

Wat niet betekent dat ik gevoelloos ben

Ik reageer gewoon op een andere manier. Het is ingebakken, verweven met mijn lichaam, geest en handelswijze. Voor de mensen die het prettig vinden een welkome afwisseling, voor anderen een menselijke hel. Ik kan er niks aan doen, dit ben ik.

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen