Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: van noord naar zuid in griekenland
 
van noord naar zuid in griekenland
Zakelijk flirten (Spaces)
op 19 mei 2006

Me houdend aan alle voorzorgsmaatregelen die ik me maar kon indenken, het lukt me iedere keer weer: te laat komen. Hoe zorgvuldig je ook een half uur extra inpland, je hebt altijd het dubbele nodig. Ik moest namelijk naar Deventer, had een avond sensueel zakelijk flirten. Geen idee wat ik me erbij voor moest stellen, maar er is altijd wel een gaatje te vinden voor aparte dingen, dus ingeschreven.

Je komt in Deventer én een file van stoplicht naar stoplicht. Gelukkig, daar had ik al rekening mee gehouden. Pijnlijker wordt het wanneer je papieren routeplanner aangeeft dat er geen instructies meer zijn en je midden op een hoofdstraat rijdt met nergens ook maar de kleinste aanwijzing dat het Saxion Hogeschool gebouw in de buurt is.

Gelukkig schiet het me te binnen dat ik zo’n mooie nieuwe mobiele telefoon heb: een Mio. Heb me laten overtuigen van de kracht van een onbekend merk. Met GPS! Da’s mooi, want die kan me hier wel uit leiden. Jammer dat de aanwijzingen niet helemaal goed waren, er aan de achterzijde geen naam op het gebouw staat (waar je met 50 kilometer per uur langsheen stuift) en er vervolgens, na beide punten overwonnen te hebben, geen parkeerplaatsen zijn in een gigantische omtrek.
Volledig uitgeblust de binnenstad in, de eerste parkeerplaats.. maximaal 2 uur parkeren… een halve kilometer verder komt me een lieve, gigantische, parkeerplaats tegemoet. Hier mag ik parkeren. Weliswaar een beetje uit de route, maar het is nog te redden, ben nog maar 10 minuten te laat.

Maar tegen de tijd dat je er bent is het 6 uur en ben je een half uur te laat. Zachtjes mompelend, lijk wel een zwakzinnige, kom ik binnen. Klap de zware klapperige deur met een gigantische dreun dicht. Hallo mensen, hier ben ik. Lichtjes rood in het gezicht schuifel ik naar de toegewezen tafel waar ik plaats mag nemen bij enkele vriendelijke en leuk ogende mensen.

De hele avond was erg leerzaam, het eten wat eetbaar (kleine deeghapjes met vulling. Aardappels, salade, kip en spare-ribs. Vers fruit en chocoladesaus), de mensen om me heen waren vriendelijk, een beetje terughoudend en zakelijk.

Onze hersentjes zijn onder andere verrijkt door een groen geklede Judith Reinsma, die zich gespecialiseerd heeft in het flirten. Zakelijk, discothekisch, erotisch. Vanavond exclusief voor ons. Jammer dat ze zich beperkte tot het zakelijk flirten: hoe kom ik makkelijk in contact met andere mensen en zorg ik ervoor dat anderen mij aanspreken. Openstaan voor anderen, kracht uitstralen.

Tijdens de hoofdmaaltijd heeft iedereen zich kostelijk vermaakt met een begeleiding van de heer Korthals Altes, werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wat die man allemaal te vertellen had, het huilen stond me nader dan het schateren. Gelukkig wel van plezier. Opeens kijk je nog negatiever tegen het Koningshuis aan, Minister Kok is niet langer een vriendelijke man en ons land is vreemd. Een blik achter de schermen van politiek Nederland: komisch, zielig en toe aan verbetering.

Aan alles komt een einde. Flirten. Eten. Praten. Kijken.
Mijn speciale dank gaat uit naar de mensen die met mij de tafel gedeeld hebben, niet gillend zijn weggelopen en die ik misschien in de toekomst nog weer mag zien – waarvan er beslist één is die er geweldig uit ziet. Het zijn de ogen en de sproeten.

Binnenkort naar Ernst & Young. Wie éénmaal deze wereld binnenstapt is verloren en wil meer.

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen