Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: van noord naar zuid in griekenland
 
van noord naar zuid in griekenland
De Nederlander, de Griek en de Braziliaan (Spaces)
op 22 mei 2006

Van oorsprong ben ik Nederlands. Leef in Nederland. Adem Nederlandse lucht en verwerk Nederlandse letters. Diep van binnen ben ik een zuiderling. Iemand die leeft van Spaanse, Italiaanse en Cubaanse muziek. Iemand die graag leeft.

Een maand lang ben ik een ander.

In Juni, de maand die het begin van de zomerluchtjes aankondigd, ben ik een maand iemand anders. Ik laat alles vallen, werk wordt verschoven, zorgen verdwijnen. Gedurende één maand ben ik zorgloze Griek.

Van de kip en het ei.

Maar hoe kom je in Griekenland terecht. Wie wil je hebben. Hoe communiceer je. Voor ieder probleem een oplossing. Althans, dat mag ik graag denken. Zo’n acht jaar geleden kwam ik voor het eerst in Griekenland. Een land zonder toeristen, alleen puurheid. Een geweldig vakantieland. Warmte, frisse onaangetaste geuren en een stilte zoals je nergens anders nog treft. Ik was toen direct verliefd en ben het nog steeds. Vrijwel ieder jaar word ik weer, samen met mijn familie, aangetrokken door de aangelegde roots in het zuiden van Griekenland. Vrijwel ieder jaar komen we bij hetzelfde hotel om even volledig tot rust te komen. Datzelfde hotel waar ik nu één maand lang ga werken als ober, barman en slaaf. Een maand zonder zorgen tussen Grieken, Australiërs (de eigenaren), zee en land.

Maar ik neem jullie mee.

Ik kan niet zonder jullie. Vrienden, bekenden en trouwe lezers. Dus ik neem jullie mee. Een virtuele rondleiding door een ander leven. Een leven met andere zorgen. Een soort vakantie. Een verslag van een maand lang werken bij een hotel tegen kost en inwoning. Samen met een simpele computer, een mooi fototoestel, enkele leesboeken en een lege geest. Ik ga jullie missen, maar niet teveel. Even weg van alles.

Griekenland, ik kom eraan!

Berg je, maak alles vast. In een bestelauto zul je me zien verschijnen, in een kistje met 6 plankjes kom ik terug. Ik verwacht reacties!

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen