Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: geitenfamilie in griekenland
 
geitenfamilie in griekenland
Ontmoet Tyler (Spaces)
op 5 juni 2006

Zachtjes kreunend trek ik me los uit de wirwar van takken, half vergane bladeren en vochtig mos. Iets trekt aan mijn been. Ik val. Stilletjes hijgend probeer ik weer op adem te komen, doodsangsten onderdrukkend. Achter me kraakt iets. Even later kruip ik verder op mijn bloedende knieën. De vrijheid is zo dichtbij, maar zo onbereikbaar, sneller!

Twee dagen later is het me allemaal stukken duidelijker. Achteraf gezien lijkt het niet meer eng om alleen door het dodemans bos te kruipen. Een beetje naargeestig, maar toe nou, ik ben een volwassen jongen. Ben al bijna 18 jaar en ik wil wat spanning in mijn leven. Mijn naam is Tyler. Ik woon in Enschede, zit op het HAVO maar heb er een hekel aan. Voel me ongemakkelijk in de klas. Mensen kijken me vreemd aan omdat ik anders ben.

Sinds een jaar heb ik gelukkig een paar vrienden. Jasper, Eduard en Bjorn. Echt leuke gozers, allemaal een vriendin, ongelofelijk stoer en nog maar 16! Ze roken wiet in het weekend en hebben schijt aan onze leraren. Zo wil ik ook zijn, me van niemand wat aantrekken. Mezelf zijn en erbij horen.

Dodemans bos. Best een toepasselijke naam. Ik weet nog dat er een paar jaar geleden iemand uit het bos werd gesleept die was doodgebloed. Was met zijn voet in een berenklem gaan staan.
Ik wou een beetje opscheppen, werd de hele week al genegeerd door mijn nieuwe vriendengroep. Die kunnen dat zo goed laten merken. Dus toen moest het gebeuren.

Aan het begin van de nacht stiekem het huis uit. Ik woon aan de rand van de stad, vlak bij het bos. Bewapend met een fototoestel, Roeland zei dat ze geen tijd voor me hadden en dat ik zelf maar voor bewijs moest zorgen. Daar stond ik dan. Aan de rand van een ongelofelijk donker bos, de maan verduistert door een grote wolk. Dapper stap ik het bos in. Toen begon de ellende.

Als ik er achteraf op terugkijk, dan is het allemaal verklaarbaar. Hoe een konijnenhol me op de knieën dwong, mijn hoofd in een hoopje nattige bladeren viel en ik mijn knie stootte aan de enigste steen in de wijde omtrek.

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen