Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: geitenfamilie in griekenland
 
geitenfamilie in griekenland
Jamie Oliver (Spaces)
op 6 juli 2006

Zoals enkelen weten, ik ben dol op de kookboeken en de eenvoud rondom Jamie Oliver. Helaas is hij tegenwoordig meer een popster dan kok, maar enkele jaren terug begon hij net op te vallen en dat was het punt waarop hij een idool voor me werd. Op culinair gebied.

Er kwam zelfs een moment waarop ik, op 3 december 2001 om precies te zijn, de stap zette en de domeinnaam jamieoliver.nl registreerde. In de veronderstelling een Nederlandse versie van zijn site neer te zetten, zijn naam veilig te stellen.

Vorig jaar kreeg ik een brief uit Engeland, daaropvolgend een telefoongesprek. Het agency dat de belangen van Jamie Oliver beheerd wenst me te spreken. Ik heb 10 dagen om de domeinoverdracht in gang te zetten, de domeinnaam moet op hun naam komen. Zelfs de dreiging, nadat ik vriendelijk heb verzocht om een gesigneerd exemplaar van zijn nieuwste boek om de onkosten van de domeinregistratie van de afgelopen jaren te vereffenen, ontbreekt niet. Een kort geding ligt voor mijn voeten als ik niet opschiet.

Dat was het punt waarop mijn aanbidding tot Jamie werd gezuiverd. En toch, vanavond heb ik weer zo’n heerlijk recept uit één van zijn boeken gemaakt. Jonge tonijn met vers geplukte kruiden. Even in de grilpan, geserveerd met gegrilde maiskolven, pommes frites en veldsla. Rijkelijk overgoten met Extra Vergine olijfolie en enkele plakken citroen. Eenvoudig en voortreffelijk! Afgeblust met een verzameling meloensoorten en kersen op ijs.

Een zomers gerecht op een zomerse dag. Het leven kan soms heerlijk zijn.

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen