Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: geitenfamilie in griekenland
 
geitenfamilie in griekenland
Schreeuw (Spaces)
op 13 juli 2006

Soms zou ik mijn hoofd naar je mooi gevormde oor willen brengen. Je willen koesteren. Ik zou me willen uitleven en je trommelvlies willen breken door hard in je oor te schreeuwen dat je niet zo knap bent als je zelf denkt. Ik zou je willen slaan om je arrogantie.

Maar dat doe ik niet. Ik heb een perfecte opvoeding genoten, probeer in vrede te leven met vrienden, onbekenden en vijanden. Een onmogelijke opgave, maar voor wie het geprobeerd heeft: het geeft oneindig veel voldoening wanneer je erin slaagt jezelf onder controle te houden, je geest sterker te laten zijn dan verkropte gevoelens.

Ondertussen is het 13 juli. De vakantie nadert met forse stappen. Studenten is hun vrijheid terugggeven, middelbare scholers genieten van de dagen tussen de enkele resterende verplichtingen door. En ik zit zoals iedere dag in vrede voor mijn prettig ogende Samsung schermen, de wereld iets wijzer te maken, een stukje kennis toe te voegen aan deze wereld. Een depressie. Deze wereld zit niet te wachten op een perfectionist zoals ik. Iemand die leeft om anderen te plezieren, iemand die geeft om de kleine details en deze met passie uitwerkt en lief heeft.

Dus sta ik nu met mijn draadloze toetsenbord in de hand op het kozijn van mijn het raam van mijn slaapkamer. Op de eerste verdieping. Want wat heeft het leven nog voor nut? De eerste die mij kan vertellen waarom de mens zo graag wil leven, anders dan andere levens om zeep te helpen, zal zich moeten haasten. Nog een enkele druk op de bevestig-toets van mijn prachtige Logitech toetsenbord. Een laatste klik die dit verhaal gaat publiceren en mij de vrijheid geeft van de vensterbank af te stappen, de diepte in.

Klik.

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen