Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: geitenfamilie in griekenland
 
geitenfamilie in griekenland
Word manager! (Sax)
op 5 maart 2009

Deze column is eerder al verschenen in Sax Magazine (www.sax.nu)

Stel je voor: je loopt stage, werkt na stage voor je eigen bedrijf zodat je de miezerige stagevergoeding kan compenseren en je hebt daarnaast óók nog een column in het meest hand-in-hand verspreide magazine binnen Saxion? Wat gebeurt er dan? Jep, dan trek je jezelf de haren uit het hoofd omdat je denkt dat je leven in een neerwaartse spiraal zit.

Een bezoekje aan Henk, vage bekende en psychiater van beroep, bracht daar verandering in: ‘Ga er eens lekker tussenuit, kijk wat meer om je heen, maak er wat van (!) en ontdek dat je eigen leventje helemaal zo gek nog niet is.’ Bleef ik toch zitten met de vraag of de buren niet zouden denken dat er een steekje bij me los zit, wanneer ik na een werkdag van 7 tot 8 nog over straat slenter en bij iedereen naar binnen tuur (omdat er buiten geen hond meer te bekennen is waaraan ik mijn leventje kan spiegelen).

Ter vervanging zit ik nu dus, na een dag hard werken, ’s avonds op de bank te lezen over mannen die vreemdgaan met secretaresses, terwijl het vrouwtje op de bank zit te wachten op zijn thuiskomst (met op de achtergrond, zo stel ik me dat dan voor, een feestelijk opgemaakte eettafel met verpietert eten erop). Een typisch vrouwenboek dus – niet geheel verrassend met zo’n titel (Foute Mannen!), bijpassende kleur (roze) en door bol.com schaamteloos gerecenseerd als ‘ideaal strandvoer’. Maar wellicht is het als man zijnde nog helemaal niet zo’n gek idee om een zelfreflecterend boek te lezen? Want welke kant je ook uit wilt, je komt er altijd wel iets nuttigs in tegen. Voor de lieve man die zijn vrouw niet snapt een verhelderende vrouwengedachte bijvoorbeeld (al heb ik geen idee wat die moet zijn), maar ook voor de foute man die meer wil doen in minder tijd en wil genieten van zijn leven, zijn er tal van voorbeelden: Want het is toch ideaal om van tevoren te weten hoe je vrouw over 15 jaar gaat reageren als ze via haar beste vriendin te horen krijgt dat het ook jou gelukt is er een tweede relatie op na te houden? Dus informeer jezelf, want dan kan je daarna met een gerust hart de inschrijving voor je managers opleiding op de post doen, wachten totdat je uitgeloot wordt en studeren voor je ultieme (natte) toekomstdroom: een eigen secretaresse.

En nu maar duimen dat je vriendin niet lijkt op de Ingrid uit mijn boek.

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen