Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: van noord naar zuid in griekenland
 
van noord naar zuid in griekenland
Drankprobleem? (Sax)
op 5 februari 2007

Deze column is eerder al verschenen in Sax Magazine (www.sax.nu)

Toen ik zaterdagochtend uit de taxi werd gesmeten en mijn linkerknie voelde splijten dacht ik onbewust even aan Rita Verdonk. Hoeveel pijn zou het haar gedaan hebben toen ze van haar zetel werd geramd?
Natuurlijk kon me dat toen eigenlijk niks schelen. Geknield in de stromende regen zonder jas had ik even wat andere problemen aan mijn dronken hoofd. Zo bleek mijn sleutel enkele minuten later met geen mogelijkheid het slot in te willen. Niet denkend aan de bel 15 centimeter naast mijn rechteroor of aan mijn trouwe mobiel op mijn heup heb ik 40 minuten lang wanhopig geprobeerd mijn eigen huis binnen te komen.

Ik herinner me nog vaag dat ik daarna in de striemende regen op de grond ben gaan zitten; zoveel ellende kon één mens toch niet hebben? Niet dat ik regelmatig naar de kerk ga om te biechten, mijn ziel zal dus wel niet helemaal schoon zijn, maar om me direct zo te straffen..
Uiteindelijk ben ik opgestaan, heb mijn weinig overgebleven energie bijeen geschraapt en ben gaan lopen. Richting de taxi centrale één straat achter ons huis om precies te zijn.

Waarschijnlijk ben ik onderweg een taxi tegen het lijf gelopen en heb de beste man of vrouw duidelijk kunnen maken dat er nog leven in me zat en dat ik voldoende geld bij me had. Wat ik me nog herinner van de reis is dat ik onderweg uit de taxi ben gehangen en dat zal vast niet zijn geweest om even de structuur van het lokale asfalt te bestuderen. Na te zijn afgezet door mijn metgezel en deze ervan overtuigd had even op me te wachten heb ik me naar een deur gesleept en dacht er toen wel aan op de bel te drukken.
Enkele minuten later werd ik begroet door twee geschokte gezichten die algauw veranderden in grijnzende smoelen. ‘Hoi Étienne, kom je weer eens langs?’

Toen ik vier uur later weer ontwaakte uit mijn bewusteloosheid bleek ik bij mijn nichtje op kamer te liggen. Even gecontroleerd of ik al mijn ledematen nog had – wat gelukkig het geval bleek te zijn – en me toen uit bed gesleurd richting de douche. Met dank aan mijn vrienden die me mijn eerste bewusteloos-door-drank ervaring hebben bezorgd maar me wel met zuivere drank hadden gevuld stond ik twee uur later weer vol frisse moed klaar voor de zaterdag. Hoezo drank maakt meer kapot dan je lief is?

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen