Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: van noord naar zuid in griekenland
 
van noord naar zuid in griekenland
Cupido (Sax)
op 5 maart 2008

Deze column is eerder al verschenen in Sax Magazine (www.sax.nu)

Ik heb me in lange tijd – en dan bedoel ik een zeer lange tijd – niet zo slecht gevoeld als in de vakantie die net weer achter de rug is. Heb je ooit vloekend en met een rode kop op de wc gezeten? Ik wel toen ik ontdekte dat het anti-diarree middeltje van de lokale (gebrekkig Engels sprekende) Griekse apotheker zijn werk te goed had gedaan. Want terwijl mijn samenkrimpende lichaam probeerde om het vieze – en met minimaal 10 ziektes bespoten – broodje van de vlucht naar Griekenland te lozen bleef de door capsules samengeklonterde stop in mijn darmen alles tegenhouden. Dus zo heb ik vijf dagen kunnen genieten van één simpele baguette.

Op mijn elfde kwam ik voor de eerste keer in Griekenland en het voelde als de bevrijding bij een ongecompliceerde geboorte – zelf ben ik 8 weken te vroeg geboren en ben in een couveuse gepropt – ik weet dus waar ik over praat. De diepblauwe zee blijft adembenemend en de lucht ruikt zo fris (wanneer je niet in de buurt van een volgestorte afgrond of container staat) dat je dagen kan blijven ruiken zonder verveeld te raken. Vanaf die tijd voelde iedere Griekse vakantie als een drie weken durende droom (en tijdens de puberteit als een extreem lang orgasme).

Ditmaal was de reden van mijn vakantie veel simpeler: verbouwen. En dan bedoel ik geen door de zon verschrompelde Griek of een – tevens – op vakantie zijnde Duitser. Nee, ik en mijn familie zouden gewoon een week besteden aan het verbouwen van ons onlangs aangeschafte droomhuisje.

Of eigenlijk: het in elkaar zetten van een IKEA keuken, 25 IKEA kasten en 6 IKEA stoelen. Aanrommelen met geperst hout dus… Want als je ooit de eer hebt gehad een IKEA keuken in elkaar te zetten, dan zal je ook ongetwijfeld weten dat ze niet gebouwd zijn om te passen tegen de net niet haakse muur van je woonkamer en dat ze ook niet gemaakt zijn om wijzigingen in aan te brengen. Hoe werkt een normale IKEA’er zijn leidingwerk weg in een kast die nauwelijks ruimte over heeft als de laden erin zitten?

We hebben al die IKEA spullen trouwens niet in Griekenland gekocht maar ze – zoals rasechte Nederlanders dat behoren te doen – aangeschaft in Nederland en in een soort verkrachte doos (oftewel 4 gigantische pallets) naar Griekenland laten brengen. En dan ontbreken er 2 plankjes en heb je 3 keukendeurtjes teveel… Even op en neer naar de klantenservice dan maar?

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen