Weblog Over mij
Sfeerafbeelding: geitenfamilie in griekenland
 
geitenfamilie in griekenland
De natuur (Sax)
op 5 juni 2008

Deze column is eerder al verschenen in Sax Magazine (www.sax.nu)

Louter uit nieuwsgierigheid heb ik me 2 maanden eerder naar buiten geperst, snakkend naar de spannende wereld die ik wel kon horen, maar niet kon zien. Dat ik daarna ruim 3 maanden in een coiffeuse heb gelegen en alleen het witte plafond (met af en toe een glimlachend gezicht) boven me zag en het regelmatige bliepen van mijn hartje in mijn jonge oortjes hoorde, mocht de pret niet drukken.

Uiteindelijk is het ook nog bijna goed gekomen. Ik ben nog steeds onverzadigbaar nieuwsgierig naar alles om me heen (want hoe blijft een kinderchocolade-ei zo mooi hol vanbinnen als ze beide zijden tegen elkaar smelten, of hoe zou het voelen om met een protese te lopen?) en heb ik alleen nog een kaal plekje op mijn achterhoofd waar ze me bij mijn geboorte vastgeschroefd hebben. Aan het hartbewakingsapparaat om precies te zijn – mijn slanke borst was te klein om een zuignap op vast te zetten (zelfs met ducktape…).

Waarom ik je lastigval met mijn geboorte? Erg simpel eigenlijk. Want een stukje rechts van me loopt mevrouw Kloek parmantig met haar jonge kuikentjes langs het gaas te paraderen nadat ze geduldig een week langer dan gepland op de eieren gezeten heeft – snappie?
Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik kuikentjes van dichtbij heb gezien. In gedachten zag ik ze altijd als schattige kleine bolletjes, maar in werkelijkheid blijken ze nogal vlekkerig te zijn; een beetje alsof je ze in de teer gedoopt hebt… Moet toch tegengevallen zijn voor de troste en geduldige moeder. Zit je een maand op je eieren, staan er opeens 12 scharminkels voor je neus. Hoezo anticlimax…

En alsof het allemaal gepland is gebeurt het recht voor m’n neus (ik zit nog steeds op het terras te verkleumen van de niet voorspelde kou). Alsof cupido ermee speelt begint de eenjarige (volbloed) fries in de weide tegenover me een vochtige volwassen merrie van 12 jaar te dekken – of doet een poging tot… Ik wist het niet, maar merries hebben een treffende lokkingsmethode voor de aantrekkelijke man; ze laten gewoon het lichaamsvocht met dikke stralen langs hun benen naar beneden druipen, wachtend tot het reukorgaan van de hengst haar ontdekt. Best jaloersmakend eigenlijk dat je als oude tang van 14 nog zo’n indruk kan maken op een jochie die pas over 2 jaar kindjes kan maken, maar nu al rondloopt met een erectie alsof het kinderspel is – letterlijk. Beetje vies eigenlijk; alsof je met je ouwe buurvrouw in bed ligt…

Het plaatsen van commentaar bij dit artikel is helaas niet (meer) mogelijk
Eerder geschreven artikelen